Kødboller med Grønsagsovs
Kødboller
500 gram
9-12 % oksekød
9-12 % oksekød
2 løg
3 fed hvidløg
2 tsk chilli
en lille skål rasp
lidt mælk efter behov
1 spsk olivenolie
salt og peber
salt og peber
Sovs
1 glas tomatsovs
1½ dl rødvin
2 gulerødder
½ squash (lille)
2 tsk gul karry fra Santa Marina
3 tsk rød paprika
Fremgangsmåde
Varm panden, tilsæt olivenolien, og svits løgnene og hvidløgene, efter lidt tid tilsætter man chili, til løgene er gennemsigtige og lidt brunlige.
Kødet lægges i skålen og æltes til at "trevlerne" bliver til en masse, rapsen kommes i skål og blandes med mælk til det er en masse.
Brødmassen og løgene blandes med kødet i en skål+salt og peber. Bland det godt og dan nu boller på str med huldet i din hånd (da bollerne ikke må blive for små, så bliver de tørrer) og lægges på skærebræt.
Ta en gryde med en stor flade i bunden, og læg bollerne på så de steger, når bollerne er halvt stegt vend dem da.
Imens bollerne steger kan man godt skære gulerødderne hvis man ikke gør det inden man går i gang, og squashen. tilsæt nu rødvin i sovsen og grønsager vent ca. 5 min og tilsæt så tomatsovs. Smag til med paprika, karry og evt. lidt chili. Husk det bliver stærkt af at stå.
Lad retten koge i 10 min. Velbekomme
Fremgangsmåde med Gordon Ramsay

Ingen kommentarer:
Send en kommentar