Kødboller i grønsagssovs

Kødboller med Grønsagsovs

Kødboller

500 gram

9-12 % oksekød
2 løg
3 fed hvidløg
2 tsk chilli 
en lille skål rasp
lidt mælk efter behov
1 spsk  olivenolie
salt og peber

Sovs

1        glas tomatsovs 
1½     dl rødvin 
2        gulerødder
½       squash (lille) 
2 tsk  gul karry fra Santa Marina
3 tsk  rød paprika


 Fremgangsmåde

Varm panden, tilsæt olivenolien, og svits løgnene og hvidløgene, efter lidt tid tilsætter man chili, til løgene er gennemsigtige og lidt brunlige. 
Kødet lægges i skålen og æltes til at "trevlerne" bliver til en masse, rapsen kommes i skål og blandes med mælk til det er en masse.
Brødmassen og løgene blandes med kødet i en skål+salt og peber. Bland det godt og dan nu boller på str med huldet i din hånd (da bollerne ikke må blive for små, så bliver de tørrer) og lægges på skærebræt.
Ta en gryde med en stor flade i bunden, og læg bollerne på så de steger, når bollerne er halvt stegt vend dem da.
Imens bollerne steger kan man godt skære gulerødderne hvis man ikke gør det inden man går i gang, og squashen. tilsæt nu rødvin i sovsen og grønsager vent ca. 5 min og tilsæt så tomatsovs. Smag til med paprika, karry og evt. lidt chili. Husk det bliver stærkt af at stå. 
Lad retten koge i 10 min. Velbekomme



Fremgangsmåde med Gordon Ramsay 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar